Zwangerschap

Het leven is een wonder….Twee cellen worden vier, en vier worden acht enzovoort totdat er negen maanden later een kindje is geboren. Het zenuwstelsel is zo belangrijk dat de hersenen en ruggenmerg na ongeveer 7 uurtjes al vormen.

Maar voordat dit allemaal plaats kan vinden moet het lichaam van moeder optimaal werken. Een goed werkend Centraal Zenuwstelsel zorgt voor een goede communicatie tussen hersenen en alle delen van het lichaam. Niet alleen de baarmoeder, maar ook andere organen spelen een rol. De lever bijvoorbeeld produceert hormonen, die essentieel zijn voor een goed werkende baarmoeder. 

Tijdens de zwangerschap vinden veel hormonale veranderingen plaats. Als de baarmoeder vergroot, verplaats het centrale evenwicht zich. Er kunnen blokkades in de wervelkolom ontstaan. Door de verandering van het postuur komt er meer druk op het bekken en de lage rug. Tijdens de zwangerschap helpt Chiropractie het lichaam soepel en in balans te houden. Het zenuwstelsel blijft optimaal werken, de foetus is comfortabel en kan de juiste positie aannemen.

De Chiropractor kan u in alle fasen van uw zwangerschap helpen door te zorgen dat uw wervelkolom optimaal blijft functioneren zonder zenuwblokkades waardoor uw zenuwstelsel alle delen van uw lichaam optimaal blijft aansturen. Vergeet niet uw baby zo snel mogelijk na de geboorte te laten controleren want ook een normale bevalling zonder ingrepen kan stress veroorzaken aan de wervelkolom van de baby.