Rugpijn

Zenuw blokkades onderin de wervelkolom zijn vaak de oorzaak van lage rugpijn.

Lage rugpijn is een verzamelnaam voor rugklachten zoals:

Spit, slijtage, ischias en hernia. Lage rugklachten kunnen zich op verschillende manieren  uiten. Soms is er sprake van pijn of pijnscheuten, maar het kan ook een tintelend, prikkend of slapend gevoel betreffen. Soms gaat het om een constante pijn op een vaste plek en soms is de pijn meer verspreid over rug, benen of billen.

De onderrug is een kwetsbare plek, die extra aandacht krijgt van uw Chiropractor. Twee van de drie Nieuwe Patiënten komen in de eerste instantie met bovenstaande klachten bij Chiropractic Family Care Centre.

De Chiropractor is gespecialiseerd in het zoeken en herstellen van de wervel/zenuw blokkades die deze klachten veroorzaken. Door de zenuw blokkades te corrigeren verminderd de spanning op de tussenwervelschijven, (en zodoende de irritatie op de zenuwen) verbetert de balans van uw wervelkolom en uw houding en houd uw gewrichten in beweging. Het zenuwstelsel kan weer optimaal gaan werken en uw lichaam kan zichzelf herstellen.

Een zwakke onderrug is een kandidaat voor een zware blessure, waneer deze wel belast wordt met bijvoorbeeld tuinieren en het tillen van zware voorwerpen.

Voorkomen is hier ook beter dan genezen……

Laat daarom uw wervelkolom regelmatig controleren door de Chiropractor. Verder kan veel water drinken, gezond eten, regelmatig in beweging zijn en een positieve instelling daar in bijdragen.

 

Ik kan weer met mijn honden lopen en fietsen, mijn dieren weer schoonmaken en verzorgen, balspelletjes doen met mijn kinderen en zo kan ik wel door blijven gaan, maar jullie snappen zo ook wel dat ik blij ben dat mijn vriendin mij hier naar toe gestuurd heeft.

Mevr. H.B. v/d V.

Ik ben zeer tevreden over de behandelingen. Toen ik voor het eerst in de praktijk kwam liep ik als een vraagteken. Ik kon niet meer rechtop lopen van de rugpijn. Na de 1ste behandeling ging ik weer rechtop de deur uit. Verder kan ik het een ieder aanraden op tijd naar jullie praktijk te gaan.

Mevr. M. de V.

Wanneer het leed geleden is en er een beschadiging is gecreëerd, dan is dat meestal in de tussenwervelschijf, de schokbreker van de wervelkolom. Deze schijf kan scheurtjes krijgen, waardoor de zachtere binnenkant kan uitstulpen. Dit veroorzaakt pijn en omdat de uitstulping vaak de ischiaszenuw raakt kan de pijn doortrekken naar de benen. Dit komt vooral voor als de uitstulping verergerd wordt door niezen, hoesten, persen en draaiende bewegingen. De spieren verkrampen en stijfheid is hiervan een gevolg. Daar de spieren vastzitten aan de wervels en het bekken, veroorzaakt dit altijd de afwijkingen die Chiropractoren corrigeren, het liefst voordat dit permanente bekkenproblemen en SI (Sacro-Iliac) gewrichtsproblemen tot gevolg heeft. Door de verbeterde stand van de wervels komt er minder druk op de zwakke plek van de tussenwervelschijf, wat minder druk op de ischiaszenuw betekent, waardoor de pijn wegtrekt en het gebied zich kan stabiliseren en door oefeningen en beweging zich kan gaan herstellen.

Uw Chiropractor kan u uiteraard adviezen geven over een goede werkhouding, de juiste tiltechnieken en oefeningen om buik-, bil- en rugspieren te ontwikkelen. Belangrijk is om de onderrug zo sterk mogelijk te maken en te beschermen, want hoe vaker u spit en ischias heeft, hoe groter de kans op een hernia (permanente uitstulping van de tussenwervelschijf) in de toekomst.

Het is bij toeval dat ik met chiropractie in aanraking ben gekomen, maar het bleek dé geneesmethode te zijn voor hetgeen ik mankeerde. Van iemand die nog geen papiertje van tafel op kon tillen, van iemand die nog geen paperclip van de vloer op kon rapen zonder ergens steun te zoeken, ben ik nu iemand die weer sport en lekker leeft. Ik kom nu gemiddeld 1 keer per 4 weken voor groot onderhoud, dit omdat mijn ruggengraat dat nu eenmaal vraagt. Het is misschien makkelijk praten voor iemand die het kan betalen, maar voor mij is 1 ding heel duidelijk: een goede gezondheid is onbetaalbaar!

F. B.

Wat betreft mijn rugklachten: voorop gesteld dat 2 tussenwervelschijven onherstelbaar beschadigd zijn, zijn de klachten, scheefstand alsmede pijn sterk verminderd en als ik geen gekke dingen doe, valt er best mee te leven. Indien de klachten toch weer zouden terugkomen, stel ik een behandeling bij jou weer zeer op prijs. Nu even over mijn dochter Astrid. Het is nu ± 8 jaar geleden dat je haar na een ongeluk van haar chronische hoofdpijn (oorzaak scheve wervels) hebt afgeholpen, terwijl de reguliere geneeskunst en zelfs specialisten niets konden vinden en mijn dochter alleen pijnstillers hadden geadviseerd.

Dhr. P. H.

Ben heel tevreden. Persoonlijk heb ik veel baat bij Chiropractie. Ik ga al 7 jaar lang iedere 4 weken voor een opknapbeurt. Op die manier worden de klachten gereduceerd.

Mevr. E.E. B.