Ons doel

De filosofie van de Chiropractie is dat veel gezondheidsproblemen hun oorsprong in de wervelkolom kunnen hebben.

Het ruggenmerg, beschermd door de wervelkolom, kan worden gezien als een onderdeel van een telefooncentrale. Wanneer er verstoringen in de kabels zijn, komt de boodschap niet goed door. Dit werkt ook zo voor de zenuwen in het ruggenmerg. Deze zenuwen controleren de bewegingen en het gevoel door het gehele lichaam. Wanneer ze verstoord raken, bijvoorbeeld door een val, auto-ongeluk of een verkeerde beweging, kan dat overal in het lichaam nadelige gevolgen hebben. Denk hierbij aan pijn in gewrichten, spieren, pezen en organen.

Chiropractie is een natuurlijke geneeswijze waarbij wordt uitgegaan van het gegeven dat gezondheidsproblemen kunnen ontstaan door psychosociale, fysiologische of mechanische factoren vanuit het lichaam zelf of van buitenaf. De Chiropractor maakt gebruik van typische (soms unieke) Chiropractische behandelmethoden. De meest kenmerkende Chiropractische procedure is een met de hand uitgevoerde Chiropractische correctie. Dit is een toepassing van een specifieke druk op een specifieke plek in een specifieke geleide richting, met als doel abnormale bewegingspatronen of bewegingsbeperkingen op te heffen. Hiermee streeft hij naar het normaliseren van de verstoorde fysiologie.

Onze filosofie in de praktijk is:

Het herstellen van de functie en de stand van de wervelkolom, om zodoende de verbinding tussen de hersenen en het lichaam te herstellen en de stroming van levens-energie te normaliseren, zodat de kracht, die het lichaam heeft gemaakt het ook weer kan herstellen.

Niets meer en niets minder.