Kinderen

Het zenuwstelsel bestuurt alles in het menselijk lichaam en druk, spanning, blokkades e.d. hebben daarom invloed op de algehele gezondheid. Vooral bij kinderen is dat duidelijk te zien en zodra een blokkade in de wervelkolom is gecorrigeerd vindt er vaak al snel een verbetering plaats in de symptomen.

Kinderen klagen niet vaak over de rug en nek. Het duurt meestal jaren voor onderliggende problemen dat soort klachten veroorzaken. Echter wat zeer snel tot uiting komt is een verminderd functioneren van uw kind en symptomen zoals oorpijn, hoofdpijn, vaak ziek zijn, geïrriteerdheid, slapeloosheid, hyperactiviteit, darm- en maagklachten en verminderde motoriek.

Onderzoek bij schoolkinderen heeft aangetoond dat 3 van de 4 kinderen wervelkolomafwijkingen vertonen. Zelfs de wervelkolom van baby’s kan tijdens de geboorte schade oplopen.

Kinderen zijn daarnaast onstuimig en vallen veel. Dit kan een negatief effect hebben op de ontwikkeling van de wervelkolom. De chiropractor herstelt de geïrriteerde zenuwen, vergroot de beweeglijkheid van de wervelkolom en geeft advies over de juiste lichaamshouding. Uw kind wordt zienderogen gezonder.

Het is een standaardprocedure bij Chiropractic Family Care centre om de kinderen van patiënten zonder kosten in eerste instantie na te kijken. Pas wanneer er duidelijk een probleem is, dan wordt er overgegaan op een correctie die, voor kinderen van bestaande patiënten het eerste jaar gratis en daarna, tegen een kindertarief (geldig voor kinderen tot en met 12 jaar) ook door uw verzekeringsmaatschappij gedeeltelijk vergoed wordt, mits aanvullend verzekerd.

Hoe vindt u (rug)problemen bij uw kinderen:

– Als uw kind rechtop staat zijn de beide schouders niet dezelfde hoogte.

– Hangt de zoom van bijvoorbeeld de rok die uw dochter draagt scheef, dan kan dit een indicatie zijn dat de wervelkolom of het bekken een afwijking heeft. Moet u één broekspijp korter maken dan de andere, dan kan dit een indicatie zijn dat er een beenlengteverschil is.

– Vanuit een rechte stahouding buigt u kind naar voren met de armen ontspannen. Als de rugspieren aan een kant van de wervelkolom meer samentrekken (dikker zijn) dan is er sprake van een probleem.

– Als de ene schoen vergeleken met de andere aan een kant meer is afgesleten.

– Het hoofd van uw kind staat niet precies recht op de schouders. Een kleine scheefstand, wat rotatie kan grote problemen veroorzaken.

– Uw kind laat de armen langs de bovenbenen hangen. De vingertoppen moeten op dezelfde hoogte zijn.

– Leg uw handen op de heupen van uw kind. Beide handen moeten op dezelfde hoogte zijn.