Hoofdpijn

Migraine en chronische hoofdpijn is een veel voorkomende klacht waarmee mensen een bezoek brengen aan Chiropractic Family Care Center in Bilthoven. Niet alleen volwassenen kennen het verschijnsel, maar ook kinderen kunnen hoofdpijn hebben.

De meest voorkomende oorzaak van hoofdpijn ligt bij de halswervels en hun zenuwen.Enkele wervels kunnen gefixeerd raken door lichamelijke en emotionele spanningen, zoals een auto ongeluk, een val, een slechte/verkeerde houding en stress. Het gevolg is een irritatie van de zenuwen ( zenuwblokkades), waardoor de spieren verkrampen. Vervolgens kan er een kleine vernauwing ontstaan in de bloedvaten, waardoor de hersenen te weinig zuurstof krijgen en er hoofdpijn ontstaat.

De Chiropractor gaat naar de oorzaak van de hoofdpijn en richt zich op het verhelpen van zenuwblokkades. Chiropractie wordt niet alleen toegepast om symptomen zoals hoofdpijn te bestrijden maar besteed vooral aandacht aan de oorzaak van de symptomen. Chiropractische correcties helpen om de functie van de wervelkolom te normaliseren. De essentiële wervelkolom krommingen worden hersteld, doorbloeding verbeterd en zenuw irritatie verminderd. Veel patiënten praten over een aanzienlijke verbetering qua frequentie en hevigheid.

Een lichaam zonder zenuwblokkades functioneert beter en heeft een betere weerstand tegen ziektes. Dit biedt veel voordelen voor de gezondheid in het algemeen.

.

 

 

Na 20 jaar hoofdpijn, nu vrijwel hoofdpijnvrij!

H.W. B.

Ik had last van migraine en het bleek dat het in verband met mijn nek was. De behandelingen helpen mij uitstekend en ik heb geen last meer van migraine. Ook de rugklachten worden af en toe meegenomen en ook dat werkt prima. Ik ben dan ook zeer tevreden.

A. K.