André de Voos (1961-2021)

Wijlen André de Voos was de oprichter van Chiropractic Family Care Centre in Bilthoven. Hij is in 1987 afgestudeerd aan het Cleveland Chiropractic College te Los Angeles, California, U.S.A.

In 1999 heeft Andre de Dutch Chiropractic Federation (DCF) opgericht samen met J.H. Trooster D.C. Dit heeft ertoe geleid dat André in 2000 werd uitgeroepen tot ‘Chiropractor van het Jaar’ van de DCF. In 2008 werd André nogmaals uitgeroepen tot ‘Chiropractor van het Jaar’ van de DCF;  ditmaal na een enquête onder de patiënten in Nederland.

Ik ben Andre de Voos, geboren 20-11-1961 in Vlaardingen. Ik ben opgegroeid in Den Dolder en heb daar gewoond tot dat ik in 1981 mijn grote avontuur met chiropractie ben begonnen. Samen met mijn neef Henk-Jan ben ik naar California gegaan om bij Cleveland College of Chiropractic te studeren. In 1987 ben ik afgestudeerd en teruggekeerd naar Nederland om hier een Praktijk te beginnen. Samen met mijn neef hebben wij toen een praktijk overgenomen op de Schiekade in Rotterdam. Deze verhuisde naar Capelle a/d IJssel en daar werkten wij  allebei met veel plezier één dag in de week.

De praktijk in Bilthoven is oorspronkelijk ‘geboren’ in Den Dolder bij mijn ouders in de garage, dit omdat vrienden en kennissen heel graag bij mij onder behandeling wilden. Toen bleek dat niet alleen vrienden en kennissen interesse hadden in chiropractie en de garage te klein werd, ben ik met de praktijk verhuisd naar Bilthoven. Daar ontvang ik sinds 2006 met heel veel plezier mijn patiënten.

Toen mijn neef Henk-Jan ongeneeslijk ziek bleek, heb ik net voor diens overlijden in februari 2020 zijn praktijk in Ede overgenomen en voortgezet. Een fijne, gemoedelijke praktijk in een prachtige omgeving”.