Allergieën

Waarom hebben zoveel mensen met allergieën baat bij Chiropractie?

Het antwoord is vrij simpel. Chiropractie vermindert stress op het zenuw stelsel. Hierdoor kan het immuun systeem beter werken. Dit is bevorderlijk voor iedereen, maar vooral voor mensen met allergieën.

Voorbeelden van allergische reacties: 

  • Jeukende ogen;
  • Loopneus;
  • Niesen;
  • Huiduitslag;
  • Overgeven;
  • Moeite met ademhaling;
  • In het ergste geval, de dood

En dit allemaal vanwege een paar pinda’s, een ontmoeting met een kat of wat pollen in de lucht.

Niet iedereen reageert

Als iedereen hierop zou reageren zouden we noten, aardbeien en pollen de schuld geven. Maar niet iedereen reageert. Het ligt niet aan de allergeen, maar aan een ongepaste reactie daarop.

Het zenuwstelsel is de controleur, de organisator en de coördinator van alle processen in het lichaam en van alle andere systemen in het lichaam, inclusief het immuun systeem, de luchtwegen en alle andere systemen die ongepast reageren op  allergeen. Deze systemen helpen het lichaam om zich aan te passen aan de omgeving, maar overmatig niezen in het bijzijn van een kat is waarschijnlijk een ongepaste reactie.

Als het zenuwstelsel niet goed functioneert, dan functioneert het hele lichaam niet goed. In plaats van alle aandacht te geven aan de talloze allergenen is het misschien verstandiger om storingen in het zenuwstelsel te lokaliseren en verminderen.

Hoe vol is uw adaptie-emmer

Wij zijn allemaal geboren met een aanpassingsvermogen. Het vermogen om ons aan te passen aan de omgeving. Een chronische allergie betekend simpelweg dat het lichaam zijn aanpassensvermogen kwijt is.

Stel je voor dat je aanpassingscapaciteit een emmer is die steeds voller loopt bij elke aanpassing die gemaakt word. Elke stressvolle situatie zorgt voor een steeds vollere emmer. Als je emmer al vol is en je komt in aanraking met pollen, voedsel of ander chemicaliën dan loopt je emmer over. De zogeheten druppel die de emmer doet overlopen.

Wanneer dit gebeurt zeggen mensen dat zij een allergische reactie hebben, maar wat zij eigenlijk zeggen is: “Ik ben mijn aanpassingsvermogen kwijt. Mijn marge is op”. Symptomen ontstaan als het lichaam zich niet meer aan kan passen.

Chiropractie verminderd zenuw stelsel storingen door de wervelkolom te corrigeren. Ook al is Chiropractie geen ‘allergie behandeling’, hebben miljoenen mensen een zeer positieve ervaring hiermee.

Heeft U, of iemand in uw omgeving last van allergieën? Kom langs voor een gesprek. Wij kunnen uw vragen beantwoorden en uitgebreid uitleggen hoe Chiropractie U kan helpen.

Laat daarom uw wervelkolom regelmatig controleren door de Chiropractor. Verder kan veel water drinken, gezond eten, regelmatig in beweging zijn en een positieve instelling daar in bijdragen.