Algemeen

Chiropractie is eigenlijk geen geneeswijze, maar een correctie methode met een belangrijke filosofie. De Chiropractie gaat ervan uit dat het lichaam een zelfherstellend vermogen heeft, mits de signalen vanuit de hersenen de rest van het lichaam vrij kunnen bereiken en vice versa.

Het is wetenschappelijk  bewezen dat Uw hersenen en zenuwstelsel alles regelen in uw lichaam. En storing in de zenuw connectie tussen hersenen en lichaam kan uw gezondheid beïnvloeden . Uw wervelkolom heeft de functie om het meest kwetsbare deel van dit zenuwnetwerk te beschermen. Een verkeerde/veranderde stand van de wervelkolom kan zenuw weefsel uitrekken of irriteren (zenuwblokkade). Dit kan de communicatie tussen hersenen en lichaamsdelen/organen verstoren.  

Een zenuwblokkade geeft niet altijd direct (pijn) klachten. Slechts 15% van de zenuwen geven pijn signalen, en organen zijn al voor 45% beschadigt voordat ze klachten geven.

De Chiropractor gaat op zoek naar zenuwblokkades in de wervelkolom. Uw kunt een lichaam met zenuwblokkades vergelijken met een mobiele telefoon met slechte ontvangst, en een lichaam zonder zenuwblokkades met een mobiele telefoon met volledig ontvangst.

Een lichaam zonder blokkades functioneert beter en heeft een hogere weerstand tegen ziektes, dit bied veel voordelen voor uw gezondheid in het algemeen.