In 1994 heb ik een auto-ongeluk gehad, waaraan ik een whiplash heb overgehouden en volgens de artsen moest ik daar maar mee leren leven. Nekklachten en hoofdpijn waren nauwelijks draaglijk  en na fysio en manueel therapie kwam ik via collega’s van mijn man terecht bij CFCC. Daar werd na de intake en scan een behandelplan opgesteld, wat ik best zwaar vond. In het begin (1e fase) 3x per week en niet sporten, toen (2e fase) 2x per week en sporten weer rustig opbouwen. Beetje bij beetje merkte ik resultaat. Niet alleen mijn hoofd, nek en rug voelen beter, de eczeem op mijn ogen verdween, ik heb minder last van spastische darmen, minder last van koude handen en voeten en ik slaap veel beter (niet meer  in een waakslaap). Tussentijds werden steeds scans gemaakt en ook daarop waren de verschillen goed te zien. Na de 1e en 2e fase ben ik in de 3e fase, de onderhoudsfase, terecht gekomen. Regelmatige controle is belangrijk, want terug naar hoe het was, dat wil ik echt niet.

Het is jammer, dat de ziektekostenverzekering niet alles vergoedt, maar ondanks dat, is het hele traject  het meer dan waard!

Mw Marlou Olij-Schröder (27 mei 2013)

Jarenlang heb ik ernstige pijn gehad in mijn onderrug met uitstraling in mijn linkerbeen. In 2010 heb ik via de huisarts allerlei specialisten op het gebied van rugklachten bezocht. Diagnose via MRI-scan: wervelkanaal stenose en ene been korter dan de andere, met als gevolg ernstige zenuwpijnen. Fysiotherapie en allerlei behandelingen hadden geen enkel effect, zelfs 5 behandelingen in een pijnkliniek niet. Via een advertentie kwam ik uiteindelijk bij CFCC terecht. André de Voos constateerde meteen een  bekkenscheefstand en dat mijn wervelkolom niet in het lood stond. Beide benen waren even lang! Wel stond er op het ene been meer druk dan op het andere. Na de 1e fase was er geen verandering in pijn, maar wel in de scan en André motiveerde me om door te gaan. Tijdens de 2e fase kwamen de wervelkolom en het bekken steeds meer in het lood te staan. De scans zagen er heftig uit, het lichaam was hard aan het werk om te herstellen. De 7e scan zag er goed uit: de druk op beide benen is weer gelijk, het bekken en de wervelkolom staan weer in het lood. Belangrijk winstpunt is dat ik nu merkbaar beter beweeg en minder pijn heb.

Het hele CFCC-team is klantvriendelijk en zeer flexibel. De sfeer in de praktijk is er één van  vriendelijkheid, warmte en aandacht.

Hr Cees Kamer (16 maart 2012)

Voordat ik bij CFCC terecht kwam, had ik al goede ervaringen met Chiropractie. Rugklachten (uitstraling in de linker bil) noopten mij om mij weer te laten behandelen.  Al in de 1e fase bemerkte ik goede resultaten. De klacht is grotendeels verdwenen en ik kan weer  zonder problemen uit bed komen. En er zijn nog enkele prettige “bijwerkingen”: geen irritante fluittoon meer in mijn oor bij het wakker worden en geen last meer van een zere plek bij mijn knie, wanneer deze op de grond rust.

Kortom, de behandelingen zijn bij mij goed aangeslagen.

Hr Hennie Harreveld (15 januari 2012)

Via mijn buren werd ik attent gemaakt op Chiropractie en migraine. Meteen de maandag na het weekend dat ik dit hoorde  heb ik gebeld en een afspraak gemaakt. In het begin ging ik 3x per week en al snel reageerde mijn lichaam op de behandelingen. Er moest heel veel stress uit en dat was te voelen, vooral in mijn nek, maar deze pijn had nut. Er gebeurde iets en daar wilde ik graag doorheen! Daarna kwam er een periode van herstel, iedere keer een beetje meer, zelfs tot nu toe! Ik voel me sterker, lichamelijk en geestelijk en de migraine-aanvallen zijn tot op de dag van vandaag niet meer terug gekomen. 

Ik ben dankbaar en blij en ik kan het soms niet geloven, dat ik pijnvrij ben en blijf! Je wenst dit voor iedereen en daarom zal ik dit doorgeven aan anderen, zodat men kan herstellen.

Mw Heleen Gerrits (11 juli 2011)

Op iedere leeftijd heeft het zin om voor deze behandeling te kiezen. Het heeft mij weer teruggebracht op een niveau, waarop ik weer heerlijk kan genieten van de dingen, waar ik zo van hou, fitness, fietsen en zoveel meer.

Het voelt voor mij als herboren!!!

Mw E.C. Schouten-Mulder (11 mei 2011)

Doordat ik enigszins sceptisch stond tegenover Chiropractie kon ik in het begin (1e maand) ook niet geloven, dat het beter ging met mijn rug. Bij de eerste terugval dacht ik dan ook: “Zie je wel!” Maar gelukkig ging het toch steeds beter en niet alleen met mijn rug, maar ook mijn darmklachten zijn verholpen!

Al met al ben ik erg blij, dat ik door heb gezet met Chiropractie. Voor alle sceptici: het helpt echt!

Mw Amber van Ophem (22 maart 2011)

11 Oktober 2007 start met Chiropractie. Vrijdag 14 januari laatste correctie vóór heupoperatie. Maandag  17 januari om 12 uur geopereerd, voor een nieuwe heup door een (dat moet gezegd worden) meer dan uitstekende chirurg. Dinsdag 18 januari om 12 uur kon ik al goed lopen, ook op de trap (natuurlijk met krukken). Alom verbazing bij iedereen op de afdeling orthopedie. Woensdag 19 januari om 12 uur weer thuis en voelde me alsof er niets gebeurd was. Donderdag 20 januari zelfs al de eerste stappen zonder krukken.

HARTELIJK DANK en hopelijk tot zeer spoedig.

Hr Jan Peerik (20 januari 2011)

Nadat ik reeds  maanden met flinke rugpijn liep en ik ook na behandelingen bij de fysiotherapeut geen verlichting kreeg, ben ik via een advertentie in de Gemeentegids De Bilt in contact gekomen met CFCC in Bilthoven. Met de eerste afspraak is een Myovision-scan gemaakt en er volgde een periode met 3 behandelingen per week, waarbij de rugklachten al snel afnamen. Vervolgens een periode met 2 behandelingen per week en tot grote verbazing en vreugde verdwenen mijn rug-, bil-, been- en voetklachten volledig. Ook na een operatie aan mijn linkerheup, welke door een val was veroorzaakt, bleef mijn rug zonder pijnklachten. Op advies van de Chiropractor laat ik nog regelmatig mijn rug controleren. 

Tot slot wil ik André de Voos en Steven Excell ontzettend bedanken, dat ik weer zonder rugklachten door het leven kan en nu zelfs weer fanatiek aan het sporten ben! CFCC bedankt!!!

Hr Frits Jaspers (10 november 2010)

Mijn eerste ervaring met Chiropractie is zo’n 15 jaar geleden. Ik ben rij-instructeur en enkele jaren na een aanrijding kreeg ik rugpijn, hoofdpijn en last van duizeligheid. Na huisarts, ziekenhuis en allerlei onderzoeken was de conclusie, dat ik er maar mee moest leren leven! Jaja… Toen ben ik zelf naar een Chiropractor gegaan, die constateerde dat ik een whiplash had. Na vele behandelingen kon ik weer normaal leven en mijn werk doen.

Nu, enkele maanden terug, werd ik weer hevig door elkaar geschud in de auto en ja hoor, weer dezelfde klachten en bovendien snel moe en nergens zin in. En pijn in de voeten. Meteen door naar CFCC en de conclusie was weer een whiplash. Al na een paar behandelingen was het resultaat, dat ik weer lekker van alles kon doen zonder rugpijn, hoofdpijn en duizeligheid. Geen last meer van mijn voeten en veel minder snel moe. Ik zit weer goed in mijn vel en zie het zonnig in.

Wat was er gebeurd zonder Chiropractie??? In een rolstoel??

CHIROPRACTIE? EEN GEWELDIGE VONDST!! ECHT WAAR!

Hr Frits Plomp (1 juli 2010)

Geweldig, had al eerder een goede ervaring met Chiropractie, maar nu anders. M’n darmen gaan functioneren, geen opvliegers meer, ademhaling wordt rustiger en lager. Geen tintelingen meer in de arm. Ik hoop  hier blijvend herstel mee te krijgen.

Mw C. van Veldhuijzen (25 juni 2010)

Jullie praktijk ademt warmte en gezelligheid uit. De dames zijn allemaal even vriendelijk, behulpzaam en meelevend. De behandelingen hebben ervoor gezorgd, dat ik me weer goed voel, zeker na mijn ongeluk. Ik was toen bang om terug te komen, maar al gauw hadden André en Steve mij ervan overtuigd om juist wel te blijven komen. En ja, geleidelijk ging het beter. De aandacht ook voor mijn gebroken pols en gekneusde heup was erg fijn. Ik ga nu in onderhoud, zoals jullie dat zo mooi zeggen. Ik ben altijd weer blij, dat ik mag komen. Deze winter heb ik geen griep enz. gehad, terwijl ik er thuis middenin zat, dus weerstand genoeg, dacht ik zo.

Mw Ada Tenge (1 maart 2010)

Ik had last van zowel mijn onderrug, nek, als van mijn linkerarm. Heb eerst 2x 9 bezoeken afgelegd bij de fysiotherapeut, maar dit bleek achteraf symptoombestrijding. Leverde dus niets op. Zag toen een advertentie van CFCC, toen nog gevestigd in Den Dolder. Heb mij verdiept in Chiropractie en ben vrijblijvend eens gaan kijken. Had na eerste behandeling even aardig wat hoofdpijn, maar dat was zo weer weg. Ben hierna frequent teruggekomen om wervelkolom in de “juiste stand” te krijgen. Bezoekfrequentie is inmiddels teruggebracht tot 1x per maand voor “preventief onderhoud”. Ik voel dat een langere periode voor mij nog niet van toepssing is. Een 2e scan, 1 jaar na de 1e, leert dat mijn rug er aardig op vooruit is gegaan. Ook sta ik veel meer in balans op mijn voeten. Ik ben begonnen met een nekhernia (werd verteld in ziekenhuis), een “slapende” linkerarm met zeurpijn en pijn in de onderrug. Nu is dit alles voorbij en is mijn rug redelijk stabiel. Ik sport nu, beweeg veel zonder enig probleem. Wat wil je nog meer?

De Chiropractor corrigeert en mijn lichaam doet de rest.

Hr Wim Ceelen (16 februari 2010)

Een veilig gevoel voor gezond oud worden. Dat is het ontspannen gevoel voor en na de behandeling. Ik word er ook zelfverzekerd door en heel belangrijk: geen pijn in de rug meer. Kortom, ik voel mij er prettig bij.

Hr Kees Bode (11 februari 2010)

Mijn ervaring is, dat je erg goed en zorgvuldig wordt behandeld. Je krijgt een goede uitleg, waar je iets mee kunt. En ondanks de pijn die ik tegenkwam, heb ik het volste vertrouwen in jullie.

Mw Marja Bode (11 februari 2010)

Na ca. 2 jaar pijnbestrijding in regionaal ziekenhuis i.v.m. een hernia, dus veel injecties in de rug, was het resultaat nihil, veel pijn met zitten, staan en lopen. Operatie was niet mogelijk i.v.m. hartfalen. Op vragen betreffende alternatieve geneeswijze werd ik geattendeerd op een Chiropractor in Bilthoven. Na telefonische afspraak binnen gestapt bij CFCC. Na intake en rugscan was het even wennen voor een eerste behandeling, omdat je met meerdere mensen tegelijk in dezelfde behandelruimte ligt. Per bezoek werd de pijn draaglijker en na
ongeveer m’n 6e bezoek was ik van de pijn verlost. Voorlopig houdt de maandelijkse behandeling mij pijnloos. Ik ben blij, dat ik ondanks mijn hartfalen, toch weer zonder pijn “positief door het leven stap”.

Mw Joke Valkenburg

Na 25 jaar aanhoudende lichamelijke klachten en het bagatelliseren van mijn klachten door doktoren, fysiotherapeuten en psychologen, kon ik het niet meer opbrengen om met verdere onderzoeken door te gaan. Totdat mijn vrouw een artikel over CFCC las. Op haar aandringen heb ik gebeld voor het maken van een afspraak. Door de intake, de scan en één behandeling was ik meteen al positief over deze praktijk. Vooral ook door de ongedwongen sfeer en dat er van werkelijk alle  medewerkers een positieve uitstraling uitgaat. Ik ben door de manier van behandeling, geheel in eigen stijl van deze praktijk, ongelooflijk opgeknapt. Ik weet dan ook zeker dat ik mij regelmatig laat corrigeren. Dit betekent voor mij: weer kunnen wandelen, fietsen en na 15 jaar weer kunnen dansen  met mijn vrouw. Kortom, ik geniet weer van het leven!

Arnold Behrend (8 juni 2009)

Mijn man was in behandeling en knapte zo geweldig op, dat hij mij aanraadde ook te gaan. Ik was erg depressief iedere keer en had veel overgangsklachten. Ik heb nu 12 behandelingen gehad en geloof het of niet, maar ik ben weer vrolijk en kan weer genieten van de dingen van het leven. De hoofdpijn, die ik iedere dag had, is niet meer terug gekomen. Ik blijf zeker onder behandeling, want ik weinig zin om weer terug te vallen. Ik werk in de zorg, dat is best zwaar, maar mede door de correcties kan ik dit volhouden. Het is ook mede de gezellige sfeer in de praktijk, dat ik dit allemaal als zeer positief ervaar en doorga met behandelingen.

Catharien Behrend (8 juni 2009)

Mijn rugklachten zijn flink afgenomen, w at ik in het begin niet had verwacht. Ik moest heel erg wennen aan de behandeling. In het begin had ik na een behandeling veel last van mijn rug. Inmiddels heb ik na een behandeling géén klachten meer. Na 3 jaar ben ik weer in de mogelijkheid om dingen te doen, die ik een lange tijd niet kon.

Mw Lindsey Verhoef (10 mei 2009)

Beste André,

Na lang wachten

Kon je dit pand pachten

Na uren klussen met elkaar

Is deze prachtige ruimte al weer 2 weken klaar

Hier kan je verder groeien

En vele mensen zullen opbloeien

Met jouw krachtige handen

Leg je spieren en gewrichten weer aan banden

En weg is dan de pijn

Dit maakt het leven fijn

Het geeft weer kwaliteit

Misschien voor even of voor altijd

Maar maak het niet al te druk

Neem ook tijd voor geluk

Voor jou een glas met goede bekomst

Voor nu en de toekomst.

Mw Betty van der Toolen (5 december 2006)